Skip to content

Leiderschap

Als leider blink ik uit in het omdenken van uitdagingen. Ik breng lef en ondernemerschap in een corporate omgeving.

Ruim twintig jaar geleden begon ik bij ABN AMRO en bouwde ik aan een loopbaan met vijftien (internationale) functies. Op mijn negentiende startte ik als stagiaire bij de verzekeringstak. In die tijd zat ik vol onzekerheid en geldingsdrang. Onbekend met mijn talenten, sensitief en vooral nieuwsgierig. Al op jonge leeftijd leerde ik: als je aarzelt, groeit je angst. Als je waagt, groeit je moed. Dus dat is wat ik deed. In het diepe springen en bij elke verantwoordelijkheid net zolang oefenen tot ik tevreden was over het resultaat.

Inmiddels ben ik doorgegroeid naar de top van de bank. Als Head of Entrepreneur & Enterprise werk ik aan de beste dienstverlening voor ondernemers. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Voor mij is het verbeteren van de klantbeleving het mooiste wat er is. Met daarnaast bovenmatig goede resultaten; dat maakt mij gelukkig. Ik kan niet tegen half werk. Tegelijkertijd vind ik het belangrijk om samen met mijn collega’s te lachen en samen met hen concrete plannen te maken zodat we blijven vernieuwen. Als leider focus ik op omdenken en het verbeteren van de status quo. Ik breng lef en ondernemerschap in een corporate omgeving, met succes.

ARTIKEL

Als één bank klantbehoeften invullen

Vanuit haar rol en een intrinsieke motivatie maakt Simone zich sterk voor ondernemerschap. Ondernemen gaat om kansen zien, tegenslagen overwinnen en doorgroeien. Daarnaast is het van groot belang om de wereld om je heen niet te vergeten. “De kracht van ondernemers draagt onmiskenbaar bij aan banengroei, innovatie en duurzaamheid” aldus Simone. In haar rol bij ABN AMRO bouwt Simone actief aan een betere dienstverlening voor ondernemers en hun ondernemingen.

THE GUIDE

In het bijzonder zet Simone zich in voor vrouwelijke ondernemers

De documentaire The Guide – door vrouwelijke ondernemers is het initiatief van Simone Jansen waarvoor ze de krachten bundelde met collega Chantal Korteweg, Directeur Inclusive Banking. In The Guide worden zes vrouwelijke ondernemers geportretteerd. Zij gaan met elkaar in gesprek om ervaringen en ideeën uit te wisselen. De documentaire bestaat uit drie afleveringen, een (e-)boek, en een podcastserie. Hierin vertellen deze inspirerende ondernemers hoe zij kansen pakken, hard groeien, sociaal impact maken en een gezonde work-life balance bewaken. Een mix van ervaringsverhalen en financiele expertises. The Guide is een gids die helpt bij dromen, durven en doen. 

ARTIKEL

ABN AMRO wint een prijs voor de beste Private Bank voor vrouwen

“Onze drive om te zorgen dat vrouwelijke klanten zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen, wordt hiermee erkend”, zegt Simone Jansen, Head of Entrepreneur & Enterprise en initiatiefnemer van The Guide. “Onze gemeenschap bestaat voor 50 procent uit vrouwen. We willen deze vrouwen helpen met de beste financiële ondersteuning. Deze prijs is een prachtig compliment voor onze welgemeende inzet in de laatste jaren.”

Vrouwen aan de top

Verbinden

“I love seeing other woman succeed, because it shows me that I can too or i’m not interested in competing with anyone, I hope we all make it well”. ~ Erica Cook

25 jaar geleden startten slechts dertig vrouwen de Leading Ladies bijeenkomsten. Inmiddels is deze groep gegroeid naar 1300 vrouwen op topposities binnen de bank. Inclusiviteit wordt binnen ABN AMRO Bank N.V. serieus genomen, mét succes.

Tweemaandelijks delen we onze kennis, netwerken en inspiratie. Deze keer stonden Britt Jacobs en Jantje De Bie voor een volle zaal en genoten we van Sandra Phlippen‘s eigenheid en haar visie op economische trends. Daarnaast spraken we over de impact van de economie op onze verantwoordelijkheden met Aartie Hoeblal, Floor Huizer, Siri Mauer en Bartje Schotman-Kruiten.

Boek

Moedig Leiden vanuit je Hart

Leiderschap

Ja. Had ik dit boek maar tien jaar eerder gelezen. In het voorwoord (wat een eer!) van dit prachtige boek ‘Moedig Leiden vanuit je Hart’ van Tess Keijzer beschrijf ik waarom.

Passie voor mensen, bevlogenheid, daadkracht en nooit opgeven. Dat zijn de kernwoorden voor mijn carrière en leven. Al op jonge leeftijd leerde ik: als je aarzelt groeit je angst. Als je waagt groeit je moed. Een open sfeer creëren, mijn visie en werkwijze delen en hulpvragen stellen. In mijn leven stel ik mij kwetsbaar op en ik benoem bewust wat anderen denken, en misschien niet durven te zeggen. Veiligheid en oprechtheid zijn belangrijk voor mij. De energie die daardoor vrijkomt blijft bijzonder en zó kom je samen tot duurzame resultaten.

Maar ondanks mooie complimenten vanuit mijn teamleden knaagde er soms iets van binnen. Wanneer de druk in mij stijgt praat ik namelijk meer en luister ik minder goed. Ik voel dat ik soms uit verbinding raak. En dat ik de ander even kwijt ben. Dat knagende gevoel roept op tot eerlijkheid naar mijzelf. Leid ik wel altijd vanuit mijn hart? Verval ik soms toch in ego leiderschap? Wanneer gebeurt dit, en waarom? En bovenal, hoe voorkom ik dat dit gebeurt?

Tijdens eerste baan als leidinggevende deed ik wat bijna iedereen deed, ik hield me strikt aan de kaders, gaf richting en ‘eiste’ dat iedereen hard werkte. Het gevolg was dat elk teamlid op zijn eigen eiland druk bezig was en dat er totaal geen verbinding was. Dat wilde ik niet: ik wilde samen aan iets moois werken.

Rond mijn 35e had ik de moed om alles om te gooien. Ik leerde beter te luisteren naar mijn team en hun dromen. Ik leerde om ruimte te geven aan anderen, vanuit vertrouwen. Dat gaf energie én betere resultaten. Zo creëerde ik mijn eigen hart-leiderschap, met vallen en opstaan.

Het boek van Tess Keijzer nodigt je uit om te vertrouwen op je intuïtie en het vinden van jouw unieke stem van binnen. Dit boek leert je ook hoe je in contact kan blijven met jezelf op verschillende manieren en gaat in op de uitzonderlijke waarde van verbinding met jezelf en anderen.

Het gaat vooral over persoonlijk leiderschap. Hoe meer je kan experimenteren met hart leiderschap hoe krachtiger je staat als mens, als leider of als teamlid.

Een deel van het geheim van hart leiderschap zit verborgen in energie of energievelden van jezelf. Jouw eigen energie, jouw signatuur heeft bovenmatig veel invloed. Als je hiervoor open durft te staan, kan je jouw superpower ontdekken, begrijpen en delen.

Meer kan je je als leider -en bovenal als mens- niet wensen.

Bestel dit boek, geef het door, geniet van de inhoud en experimenteer tot je de weg naar je eigen hart leiderschap hebt gevonden. Blijf reflecteren en steeds opnieuw ontdekken wat voor jou werkt.

Ik wens jou inspiratie, momenten van herkenning, persoonlijke handvatten en bovenal veel leesplezier!

Wat mensen over Simone zeggen